REFUGEES WELCOME TO CATALONIA: A PRACTICAL GUIDE

sábado, 26 de noviembre de 2011

Una malaltia anomenada rumor

Vagis on vagis sempre estas rodejat de rumors: a la feina, a l'escola dels fills, a l'escala on vius, a la televisió que escoltes, ... També són rumors les cadenes de mails denunciant sous de polítics, favors empresarials, nens segrestats, .... tot sense confirmar. Sembla que la vida és com aquella cançó de la Raffaela Carra, Rumore, rumore.
Els rumors són especulacions no confirmades que s'intenten donar per certes amb un objectiu determinat que condicionen el comportament dels altres cap a ell per sobre de la informació objectiva. Al no ser informació contrastada poques vegades es difon de forma oberta encara que això no impedeix que s'estengui de forma ràpida.
Normalment els rumors fan molt de mal i molta gent, sense voler, són agents de transmissió d'aquest dany.
Quantes vegades has reenviat una cadena sense saber l'origen de la denúncia?
Els rumors no conviden  a pensar. En canvi, els rumors ens diuen què hem de pensar.

L'Ajuntament de Barcelona, tal i com determinava el Pla Barcelona Interculturalitat, ha treballat en la detecció dels principals rumors i estereotips sobre diversitat cultural que s’han establert en la ciutat i ha detectat els 12 rumors que es repeteixen amb més freqüència i que afecten bàsicament a la població immigrant. A continuació trobareu aquests 12 rumors enllaçats amb la seva pàgina de dades i reflexions antirumor extretes del “Manual per combatre rumors i estereotips sobre diversitat cultural”:


Si aneu a la Xarxa BCN Antirumors de l'Ajuntament de Barcelona trobareu més recursos per tal de canviar aquesta percepció que perjudica als immigrants i propostes d'actuació per part nostra per ajudar a canviar la cultura del rumor en el nostre entorn més proper.

Recordeu que:

DAVANT DELS RUMORS, INFORMA'T
DAVANT DELS ESTEREOTIPS, PENSA
DAVANT DELS PREJUDICIS, ACTUA


No hay comentarios: