REFUGEES WELCOME TO CATALONIA: A PRACTICAL GUIDE

jueves, 5 de junio de 2014

Manual de Resistència Activa a la LOMCE (FAPAC)

La LOMCE és una contrareforma reaccionària de l’educació preuniversitaria, aprovada sense diàleg ni consens, que canvia tant l'arquitectura del sistema educatiu com els seus continguts curriculars, i que ha estat precedida d'una dràstica retallada de més de 6.500 milions d'euros.
En línies generals, aquesta llei:
• Es fonamenta en valors conservadors i neoliberals i en la desconfiança als docents i famílies
• Elimina la coresponsabilitat de la comunitat educativa
La LOMCE enfoca els resultats del Sistema Educatiu cap a la competitivitat, la mobilitat social i l’ocupabilitat, obviant la funció social de l'educació. En lloc de conciliar la qualitat amb l'equitat, la LOMCE planteja una estructura educativa amb opcions progressivament divergents cap a les quals es deriva els alumnes en funció de la seva fortalesa i rendiment. 



Així comença la Introducció al  'Manual de Resistència Activa' a la LOMCE que ha publicat la FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya).
És interessant donar-li un cop d'ull i veureu que entre altres coses, recomana no utilitzar llibres i materials amb currículum LOMCE i fomentar els projectes de reutilització dels llibre actuals. El manual insta a no triar ni l'assignatura de Religió ni la d'Emprenadoria i Activitat Empresarial. La resta del text i les interpretacions les deixo per vosaltres.
La FaPaC fa una crida a totes les AMPA a adherir-se a la Xarxa d'Escoles Insubmises per tal de significar-se públicament contra la LOMCE i establir fórmules de resistència activa. La xarxa permetrà intercanviar iniciatives i propostes, enfortirà les posicions a cada territori i ajudarà a mantenir l'estat d'opinió anti-LOMCE. 

No hay comentarios: