REFUGEES WELCOME TO CATALONIA: A PRACTICAL GUIDE

viernes, 18 de septiembre de 2015

Treballar el tema dels refugiats a l'aula / Trabajar el tema de los refugiados en el aula

 
En aquesta entrada trobareu material per treballar a l'aula. Començo pel material ofert per Amnistia Internacional. A mesura que conegui o rebi propostes en forma de comentari a aquesta entrada, les aniré afegint. Gràcies per fer que aquesta entrada de bloc sigui útil.
--
En esta entrada encontraréis material para trabajar en el aula. Empiezo con el material que ofrece Amnistía Internacional. A medida que conozca o reciba propuestas en forma de comentario a esta entrada, las iré añadiendo. Gracias por hacer que esta entrada de blog sea útil.
  Amnistia Internacional - Amnistía Internacional

Amb assignatura d’Educació per a la Ciutadania o sense, al llarg del curs qualsevol moment és bo per desenvolupar alguna activitat amb l’alumnat relacionada amb els drets humans.

Us recomanem les dates a l’entorn del 10 de desembre (Dia dels Drets Humans), 10 d'octubre (Dia Mundial contra la Pena de Mort) o 25 de novembre (Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència contra la Dona). O també l’organització d’una Setmana dels Drets Humans.

Trobareu moltes propostes d’activitats a la nostra Guia d’Educació en Drets Humans:
http://www.amnistiacatalunya.org/edu/guia/cat/

Si voleu treballar específicament el tema dels refugiats, us suggerim aquesta activitat (segon cicle ESO i Batxillerat):
http://www.amnistiacatalunya.org/edu/guia/cat/p-tem-refugiats.html

I en aquest dossier hi ha activitats des de Primària fins a Batxillerat:
https://www.es.amnesty.org/unidades-didacticas/derechos-humanos-personas-en-movimiento/guia_didactica.shtml
Teniu informació actualitzada sobre els refugiats a:
https://www.es.amnesty.org/crisis-norte-africa-oriente-medio/crisis-en-siria/crisis-de-refugiados/
Per qualsevol altre qüestió que us interessi, estem a la vostra disposició.
Cordialment,
Grup d'Educació. Amnistia Internacional Catalunya
Alfons XII, 19-21, pral.1a. 08006 Barcelona
edu@amnistiacatalunya.org
http://www.amnistiacatalunya.org/edu
Segueix-nos a les xarxes socials:
http://www.facebook.com/amnistia.internacional.educacio
https://twitter.com/EducacioAIC
O consulta les novetats del web:
http://www.amnistiacatalunya.org/edu/nou-nuevo.html

Save the children

Save the Children impulsa recursos educatius en escoles per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica.

ACNUR
Materiales  impresos, on-line y audiovisuales que se distribuyen gratuitamente en colegios e institutos y en ámbitos de educación no formal (algunos están disponibles en catalán y valenciano); exposiciones que dejamos en préstamo y que funcionan como complemento de los recursos didácticos y de eventos solidarios; otros recursos interactivos.
Campaña educativa No solo números.

BARCELONA ACTUA

Fa un any que col.laboro amb una ONG que es diu Barcelona Actua i des de dintre estem organitzant la manera de poder integrar aquestes persones quan arribin. 
Necessitem gent que pugui col.laborar des de diversos àmbits: traductors, intèrprets, tutors de famílies per ajudar-les amb la burocràcia, gent que els pugui acompanyar per omplir les seves hores i no pensin en la seva situació, entretenir a la canalla, integrar-los a la ciutat i a la nostra cultura,.... 
El que NO volem és gent que vulgui acomodar refugiats a casa. Això és un tema massa complex en el que no ens volem ficar.
Si creus que podries donar un cop de mà en algun d'aquests temes o d'altres, et demano que et facis seguidor de Barcelona Actua i des d'allà, dir que t'agrada el grup 'Benvinguts Refugiats'. Un cop ho hagis fet, ens pots escriure al mur allò que pots oferir.
Gràcies,


Diversos


No hay comentarios: