Ahir, 12 de desembre de 2011, es va fer públic el veredicte del Jurat dels III Premis Proteus d’Ètica en un acte celebrat al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (Barcelona) presentat per Jordi Sacristán, periodista de COM Ràdio.
Aquests guardons creats pel Sr. Miquel Osset, director de l'editorial Proteus, volen destacar el paper d’entitats, persones i organitzacions, a vegades poc conegudes, que, en clau social i ètica, treballen en la construcció d’una societat més justa i responsable.
El Cor Vivaldi, Petits Cantors de Catalunya dirigit pel mestre Oscar Boada va guanyar el III Premi Proteus al seu projecte Pedagògic “per transmetre i ajudar a viure a adolescents valors com l’esforç, la feina ben feta, la decisió, el respecte als companys, la recerca permanent de la millora i la superació”.
La resta de guardonats van ser:
Personalitat de l’Any en l’àmbit social:
Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, “pel seu compromís davant de diferents causes, per la defensa dels drets humans, per proposar alternatives a la crisi actual i per encoratjar als adolescents a no perdre mai l’esperança”.
Personalitat l’Any en l’àmbit de la cultura i la comunicació:
Mònica Bernabé, periodista, en reconeixement al “seu treball periodístic a l’Afganistan, on és corresponsal, i per la seva tasca al capdavant de l’Associació pels Drets Humans a l’Afganistan”.
Personalitat l’Any en l’àmbit esportiu:
Isidre Esteve, pilot de ral·lis, “pel seu esforç i ganes de superació, que són un exemple per a moltes persones”.
Iniciativa empresarial:
Viver de Bell-lloc, centre especial de treball per persones amb dificultats, “per la seva doble aposta: comerç ecològic de proximitat i integració social i laboral de discapacitats mentals”.
Projecte Social:
Comunitat de Sant’Egidio, “per treballar en favor del diàleg interreligiós i actuar de mediador en conflictes bèl·lics”.
Cultura i Comunicació:
Cavall Fort, revista infantil que aquest 2011 ha complert 50 anys, “per aportar entreteniment, coneixements i valors als més petits, al llarg dels seus 50 anys, dels gairebé mil dos-cents números editats i de les milers de pàgines publicades”.
Durant l’acte també es va distingir amb el premi Valors a tota una trajectòria, lliurat per l’Associació Cultural Valors, a Maria Victòria Molins, religiosa teresiana qui ha dedicat bona part de la seva vida a treballar amb les persones més desafavorides, especialment, del barri del Raval de Barcelona.
El premi al Cor Vivaldi s'afegeix al Gran Premi Coral BBK obtingut la setmana passada a Bilbao. És a dir, el Cor Vivaldi és la millor coral d'Espanya.
La part trista d'aquesta història és el paper que han jugat els mitjans de comunicació catalans a l'hora de donar publicitat a aquests premis: zero.
El diari basc Deia i l'espanyol ABC van publicar els resultats del concurs coral. Cap diari català ho va fer, malgrat haver estat avisats a priori i després d'haver ofert una crònica del Concurs Nacional directament des de Bilbao. Resposta zero.
Suposo que els valors dels diaris catalans passen per Mourinho-Guardiola, per Mas-Rajoy-Rubalcaba i per l'Iñaki Urdangarin, i faran editorials especials criticant que les famílies i les escoles no fan res per educar els seus fills en ètica i valors, en l’esforç, la feina ben feta, la decisió, el respecte als companys, la recerca permanent de la millora i la superació.
Com si ells no en fossin també responsables!!!
Si us vaig demanar, lectors, la vostra complicitat per aconseguir potenciar la candidatura del Cor Vivaldi al premi Proteus, ara us demano la vostra més ferma actuació per fer arribar el vostre malestar a tots aquells periodistes i mitjans de comunicació que tingueu al vostre abast, bé dient la vostra o bé enviant aquesta entrada de bloc.
Els canvis es fan de mica en mica i 'el movimiento se hace andando'. Criticant-los des de casa o des del café els diaris i els periodistes no s'adonaran que no ho han fet bé i no canviaran.
Si fa milers d’anys l’ètica va néixer amb l’esperança de servir com a criteri compartit per a una vida feliç en comunitat, no és avui un criteri plenament vigent i actual?
1 comentario:
Tinc la sort que la meva filla canti en un cor i crec que teniu tota la raó: és un ensenyament fantàstic per a la vida! Felicitats i no defalliu!!
Publicar un comentario