REFUGEES WELCOME TO CATALONIA: A PRACTICAL GUIDE

jueves, 19 de septiembre de 2013

Poesia amb accent… sitgetà

Ja tornem a ser amb les lectures poètiques que vam començar abans de l'estiu a La Poeteca, el cicle de poesia de La Createca (Comte Borrell, 122 de Barcelona).
Aquest cop, na Ma Antònia Massanet, organitzadora oficial, ha volgut començar la temporada amb una nova sessió de 'Poesia amb accent...', i en aquesta ocasió la va dedicar al sitgetà, amb els poetes Joan Duran, Vinyet Panyella i Cèlia Sánchez-Mústich acompanyats pel música Florenci Salesas. El recital va ser el dijous 12 de setembre.


Us copio a continuació el que diu la Ma. Antònia Massanet al seu bloc 'La Poeteca':   

Imatge
JOAN DURAN (Sitges, 1978) és poeta i doctor en bioquímica. Ha publicat els poemaris Zoòtrop(Publicacions de la UAB, 1998), Kore (Cossetània Edicions, 2001) Nix, (Arola Editors, 2004), Domèstica veritat (Pagès Editors, 2007) i Natural delit (Edicions del Salobre, 2010). Paral·lelament ha publicat, també, dues plaquettes: Paisatge Convencional (Papers de Terramar, 2002) i Assaig d’Àngel (Els ulls de Tirèsies, 2005), i el llibret d’Òpera Bruna de Nit (Arola Editors, 2004), amb música de Xavier Pagès. També ha col·laborat, amb altres artistes i escriptors, en projectes col·lectius com el llibre de bibliòfilNaxos (Codi Art), l’antologia de poesia jove Pedra foguera (Documenta Balear, 2008) o el poemari col·lectiu Els llops (La Garúa, 2009), escrit amb Laia Noguera i Esteve Plantada.
Ha rebut diversos premis de poesia, d’entre els quals el Miquel Martí i Pol, el Ramon Comas i Maduell Ciutat de Tarragona, el Màrius Torres, el Miquel Àngel Riera i, darrerament, el Benet Ribas, dels Premis Recvll, amb el poemari Extrema llum.
Compagina la creació literària amb el treball d’investigador i docent a la Universitat de Barcelona, i amb la direcció de diversos muntatges teatrals, poètics i científics. En aquest sentit, és un dels ideòlegs i directors, juntament amb Cèlia Sànchez-Mústich, de la Festa de Poesia a Sitges. També exerceix la crítica literària al digital de cultura Núvol. http://joanduranferrer.wordpress.com
Foto Cèlia
CÈLIA SÁNCHEZ-MÚSTICH. La seva obra, essencialment poètica, aplega també novel·la, narrativa breu i narrativa de no ficció. Entre els seus setze llibres publicats, podem esmentar les novel·les Les cambres del desig (Columna, 1999) i Tercer acte d’amor (Proa, 2002), i el seu quart llibre de contes aparegut el juliol d’aquest mateix any, Ara et diré què em passa amb les dones i tretze contes més (Moll, 2013). Els seus darrers llibres de poemes són Llum de claraboia (Pagès, 2004), A la taula del mig (Moll, 2009) i On no sabem (Tresiquatre, 2010), aquest últim de propera publicació a França en edició bilingüe. Ha rebut, entre d’altres, el premi Mercè Rodoreda de narrativa, i els premis Crítica Serra d’Or, Miquel de Palol i Octubre de poesia.  Ha estat traduïda i antologada a diverses publicacions entre les quals Galeusca, 48 poètes catalans pour le XXIe siècle; He decidido seguir viviendo (Universitat de Guadalajara, Mèxic), Paraula encesa, Parlano le donne, Nouvelles de Catalogne (França) i Europe (França).
Imatge
VINYET PANYELLA és poeta, escriptora i gestora cultural. Es dedica a la poesia i als estudis i assaigs sobre art, literatura, història cultural moderna i contemporània, i al comissariat d’exposicions. Especialitzada en història cultural moderna i contemporània (Modernisme, Noucentisme, Avantguardes). Ha estat subdirectora (1989), gerent (1990-2006) i directora de la Biblioteca nacional de Catalunya (2000-2004).  Des de l’1 de desembre de 2011 dirigeix els Museus de Sitges (Consorci del Patrimoni de Sitges). Dirigeix l’edició digital de l’Obra completa de Santiago Rusiñol (projecte de l’Institut d’Estudis Catalans).
En poesia ha publicat Memorial de platges (Columna, 1993), Les ales del buit (Cafè Central, 1997), Jardí d’ambre (Columna, 1999), Miralls de marbre (Mediterrània, 2000), Quintet de l’Havana : un homenatge a Alejo Carpentier (Papers de Terramar, 2001), París-Viena. (Ed. 62 – Empúries, 2002), Dins del cercle d’Orfeu (Pagès, 2004), Taller Cézanne (2007, Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere 2006), Cavalls i collaret (Suite de Terramar. Edició trilingüe en català, castellà i anglès, 2009), Aprenent a mirar. Fotografies de Quim Curbet (2011)Sang presa. Premi Miquel de Palol 2011. Barcelona: Columna, 2011La mar que se m’enduu. Suite Camille Claudel (Senhal, 2012), i On life and shadows / La vida i les ombres. Edició bilingüe català- anglès (Curbet Edicions, 2013).
Des de 2006 manté el bloc literari Quadern de Terramar on publica poemes, traduccions i articles.
 Imatgedel reeeeee
FLORENCI SALESAS. Polifacètic artista sitgetà, ha conreat la il·lustració, el dibuix animat, l’escriptura i especialment la música electrònica (com a intèrpret teclista i compositor), havent editat diversos discos, acompanyat pel·lícules de cinema mut i actuat en nombrosos recitals. És remarcable la seva complicitat amb el món de la poesia.

Si voleu veure l'àlbum de fotos del recital heu de clicar aquí.

No hay comentarios: